divendres, 5 d’abril del 2013

Romanç de la recepta

Fa temps que l’arrosseguem

amb total accentuació;

des del principi dels temps

esta eterna discussió.

 

La paella és la senyora

i el paeller el vassall,

perquè quan arriba l’hora

tothom entra en el ball.

 

Uns em diuen que de peix,

altres que li fiquen carn,

no són pocs els que el seu deix

no volen modificar.

 

És de gust particular

posar marisc a tal plat,

i encara serà més rar

si amb la carn és tot mesclat.

 

Si li posares pebrera

verda, roja i elegant,

te la tiraven per terra

d’una manera arrogant.

 

Si li afegeixes cigrons,

tal vegada algun purista

et dirà que té collons

i t’esborra de la llista.

 

No vos fieu de la vista,

que és arròs ben empastrat

el que posen al turista

quan es troba acalorat.

 

Però no vos diré jo

quina és la més ben feta,

i si un dia em convidaren

no faria la punyeta.

 

Perquè en la diversitat

hi radica l’abundor,

i si ho vols unificat

més val que li poses cor.

Paella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada